Ove pločice se mogu kombinovat uz razne stvari, a meni su često zamena i za hleb! Super idu uz razne namaze, ali i samostalno. Hrskave, ne previše tvrde i naravno zdrave!
Moram vam priznati da sam napravila grešku kada sam prvi put pravila ove pločice. Učinilo mi se da nisu dovoljno hrskave kada sam ih izvadila iz rerne i onda sam ih vratila na još malo u isključenu rernu i zaboravila na njih. Uveče su bile previše mekane. Mislila sam da nisu uspele.
Mešutim, ujutru sam im dala još jednu šansu. Prenoćile su u kuhinji, izlomnjene, na sobnoj tempetaruri i ujutru su bile savršene.
Dakle, kada se ispeku, izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade, pa onda izlomite i nema greške. Ne vraćajte ih nazad u rernu!
POTREBNO:
- 1 šolja tople vode (250 ml)
- 1/2 šolje semenki suncokreta
- 1/4 šolje lanaog semena
- 1/5 šolje čhia semenki
- 1/3 šolje golice (semenki bundeve)
- 1/4 šolje susama
- so, po ukusu
- 1-2 kašike kukuruznog brašna
- 1/2 kašičice aleve paprike
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Pomešajte sve sastojke, sem kukuruznog brašna i ostavite da odstoji 30-60 min. Ako masa upije svu vodu, dodajte 1 kašiku kukuruznog brašna, a ako ima još malo vodice, dodajte 2 kašike.
Na pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte masu. Rastanjite što više, prvo kašikom, a onda može i rukom. Pecite oko pola 25 min.
Kada se ohladi, izlomite na manje komade i služite samostalno ili uz neki namaz!
PS Tanjir na kome smo servirali ove super pločice, pa smo dobili jednog čiku sa neobičnom kapom i bradicom, možete poručiti u našem shop-u!
PRIJATNO!