Pohovani ananas

Super dezert, sjajna užina, a može da bude i odličan doručak! Iako je slatko, sve je potpuno zdravo. Iznenadite goste ili servirajte deci vitamine na malo drugačiji način!

Poh za ananas pravila sam od speltinog brašna, kokosovog ulja i pirinčanog mleka. Vrste ovih namirnica možete i zameniti, ali neka ostane zdrava varijanta. Npr umesto pirinčanog, koristite kokosovo kokosovo ili bademovo mleko, a umesto spelte, može kamut, ovseno ili bademovo brašno! Efekat će uvek biti sjajan!

Krem, odn frosting koji se jede uz ananas bi trebalo obavezno pripremiti, pošto to celom jelu daje posebnu draž!

POTREBNO:

  • 1 ananas
  • 1 jaje
  • 10-15 kašika speltinog brašna
  • 3-4 kašike kokosovog ulja
  • 1/2 šolje pirinčanog mleka
  • 3-4 kašike agava sirupa ili meda
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje

KREM:

  • 100 gr krem sira
  • 2-3 kašike agava sirupa
  • 1/2 štapića vanile ili ekstrat vanile

PRIPREMA:

U činiju stavite jaje, umutite viljuškom, pa dodajte prstohvat soli, kokosovo ulje i agavu. Sve izmešajte, pa sipajte mleko i na kraju brašno. Treba da dobijete smesu gušću od one za palačinke.

Zagrejte ulje u tiganju.

Ananas očistite (ne zaboravite i krug iz sredine da odstranite). Svaki komad potopite u smesu sa brašnom, lepo uvaljajte sa obe strane, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju. Vadite na ubrus, da upije višak masnoće.

KREM: Stavite sve sastojke za krem u činijicu i lepo izmešajte dok masa ne postane kompaktna.

Na tanjr stavite po komad – dva ananasa i dodajte krem preko svakog komada.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*