Bundeva je termički obrađena (ispečena u rerni), sve ostalo je sirovo. Kolač je preukusan i može da stoji u frižideru nekoliko dana. Možete ga obogatiti i nekim suvim voćem, a po površinu prekriti kokosom, kakaom, čokoladom ili nečim drugim. Meni je baš ovako nesavršen, potpuno savršen 🙂
Savet je da za ovaj kolač bundvu ispečete u rerni, a ne da je pripremate na pari. Kada se ispeče u rerni, bude suvlja i onda je lepša, kompaktnija i kremastija na samom kolaču. Ukoliko se priprema na pari, zadržava određenu količinu vode, koju kasnije tokom stajanja može da ispušta i onda kvari sam kolač.
Ovako, u slučaju da se peče u rerni, može dosta duže i da stoji u frižideru, a kolač će biti isti kao i prvog dana.
POTREBNO:
kora:
- 2 šolje pečenog lešnika ili badema (može i mix)
- 20 sirovih urmi
- 7 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 1 kašika kakaoa
fil:
- 2 šolje pečene bundeve
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 5 kašika agave (može i med ili javorov sirup)
- 1/2 kašičice cimeta
PRIPREMA:
U seckalici / blenderu usitnite prvo lešnik (badem). Dodajte ostale sastojke i sve mutite još malo. Smesu rasporedite u kalup i stavite u frižider.
U blender / seckalicu stavite sve sastojke za fil i mutite dok ne dobijete glatku masu. Fil rasporedite preko kore i vratite u frižider na bar 2 h pre služenja.
Po želji, pospite kokos, seckane bademe ili suvo voće, a možete preliti i rastopljenu čokoladu (naravno, neku zdraviju verziju).
PRIJATNO!