U susret Uskrsu i Velikom petku neke super zdrave i jednostave stvari! Ovaj ručak je gotov za pola sata, a sastoji se od pečenog lososa i krompir salate sa crvenim lukom i rukolom! Moja deca su uporno vikala da ne jedu ribu, nego raka 🙂
Najbolje stvari su uvek jednostavne, slažete se? Tako je i sa ovim ručkom! Pa da krenemo!
RIBA:
- komadi lososa
- krupna morska so
- peršun ili ruzmarin
- maslinovo ulje
Rernu uključite na 180 stepeni.
Ribu poređajte u pleh na papir za pečenje. Premažite je maslinovim uljem, pospite solju i peršunom ili ruzmarinom i pecite oko 20-30 min.
KROMPIR:
- 4-5 krompira
- 2 glavice crvenog luka
- 1-2 šake rukole
- maslinovo ulje
- sok 1 limuna
- 1-2 čena belog luka
- mosrka so
Kropmir oljuštite, pa isecite na kolutove i stavite u šerpu sa vodom da se kuva (oko 20-25 min). U činiju iseckajte luk (obe vrste), dodajte opranu rukolu i skuvan krompir. Sve začinite maslinovim uljem, pa dodajte so i sok limuna.
PRIJATNO!