Puno povrća i malo mesa (opciono) predstavljaju savršen obrok, čak i sasvim dovoljan tokom veoma toplih dana. Ovo je jedna od onih čorbica za koju detetu slobodno možete reći: “Pojedi samo čorbu i ne moraš ništa više”. Još ako je lepo servirate, verujte da će tražiti i dodatak 🙂
Mnogi kada prave ragu čorbu, uglavnom prvo na luku dinstaju meso i luk, a zatim sve naliju i onda dodaju preostalo povrće i na kraju brašno, da bi se čorba zgusnula. Moja metoda je malo drugačija. Ja kuvam meso i krompir, zatim krompir blendiram, pa dodajtem ostalo povrće i začine pri kraju. Veoma je jednostavno, a jako ukusno i hranljivo!
Još ako dodate i leblebiju, nutritivna vrednost obroka biće veoma visoka.
POTREBNO:
- 1 pileći ili ćureći batak i karabatak (ovo je opciono, može i bez mesa)
- 1/4 crnog luka
- 2 manja krompira ili 1 veći
- 1/2 šolje graška
- 1-2 šargarepe
- 1/2 šolje kuvane leblebije (opciono)
- 1/3 šolje kukuruza
- šaka baby spanaća ili blitve (opciono)
- so i biber po ukusu
- pavlaka za serviranje
PRIPREMA:
U šerpu stavite meso, oljušten krompir, šargarepu i luk. Kuvajte oko 30-45 min.
Izvadite meso i šargarepu, a preostalu vodicu i krompir ispasirajte štapnim mikserom, da dobijete kremastu masu. Šargarepu i meso iseckajte, pa vratite u čorbu, dodajte kukuruz i grašak i kuvajte još 20-ak min ili duže (ako je grašku treba više vremena).
Pred kraj dodajte so i biber i na 5 min do kraja ubacite i spanać ili zelje i kuvanu leblebiju.
Pri serviranju u tanjir stavite i kašiku pavlake.
PRIJATNO!