Riblji namaz sa povrćem

Ko o čemu, baba o uštipcima, tj ja o namazima. Nekoliko puta u toku nedelje namazi su nam glavne zvezde doručka ili večere. Još kada ih poslužim uz krekere ili čips, koje sama pripremim kod kuće, svi su zadovoljni i tanjiri brzo budu prazni.

Namaze možete kombinovati zaista na najrazličitije načine. Ja ih delim u 4 grupe:

  • sa mesom (piletina ili junetina – obično je to meso koje preostane iz supe)
  • sa ribom (tinjevina, sardine, oslić, losos, bakalar,…, bilo koja riba koja ostane od ručka ili neka iz konzerve)
  • sa leblebijama (leblebije su osnova, pa se dodaju različiti začini i povrće)
  • samo sa povrćem – tu je osnova neko dinstano povrće, uz dodatak začina, senfa i po nekad pavlake. Najčešće su to namazi od tikvica, patlidžana i pečurki.

U varijante sa mesom i ribom uglavnom dodajm kuvano jaje, crni ili crveni luk, pavlaku i senf. Ostatak kombinujem prema onome što imam u frižideru (spanać, šargarepa, krastavac, paprika…).

Verzija sa slike je sa oslićem iz konzerve.

POTREBNO:

  • 1 konzerva oceđenog oslića iz konzerve
  • 1-2 kuvana jaja
  • 1/3 glavice crvenog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 izrendana šargarepa
  • nekoliko grančica svežeg peršuna
  • 2 kašike pavlake
  • malo bibera

PRIPREMA:

Sve sastojke staviti u dublju posudu i umutiti štapnim mikserom da se dobije ujednačena smesa. Namaz čuvati u teglici u frižideru. Može da stoji 2-3 dana.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*