Rižoto sa dagnjama

U iščekivanju odlaska na more ( a, puno toga mi se ovih dana iskomplikovalo), poželela sam da bar malo morskog unesem u svakodnevicu. Ovaj rižoto je preukusan, a jako jednostavan da se pripremi. Većina iskusnih kuvara u ovakve stvari doliva vino, mada ja nešto zbog dece kao izbegavam, iako znam da alkohol odmah ispari. Vi prilagodite recept onome što vi najviše volite! Kao i uvek 🙂

Poseban šmek ovom jelu daje peršun, pa ga zato ne štedite :). Servirajte uz sve puno sveže salate sa fetom i malsinovim uljem i uživajte u morskom obroku!

POTREBNO:

  • 2 crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 500 gr – 700 gr  očišćenih dagni (sveže ili zamrznute)
  • 1 šolja paradajz pirea
  • 2/3 šolje pirinča
  • 2 šolje vode (ili 1 vode, a 1 vina)
  • so i biber po ukusu
  • dosta svežeg seckanog peršuna

PRIPREMA:

Na ulju izdinstajte crni i beli luk, pa dodajte dagnje i sa lukom ih pržite oko 2-3 min. Nalijte paradajz i vodu (vino) , pa posle 5 min dodajte i pirinač. Sve krčkajte na tihoj vatri oko 20 min. Pred kraj dodajte so i biber, a pred samo služenje i sitno naseckani peršun.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*