Rižoto sa šampinjonima

Većina mališana voli da jede rižoto, zato što je kremast I blagog ukusa. Verzija sa povrćem, u kome su šampinjoni, predstvalja kompletan obrok. Dovoljno je dodati malo sveže salate I servirati zanimljuvu kreaciju koja će biti inspiracija da se traži I koja kašika više.

Povrće možete birati i na osnovu onoga što imate kod kuće, kombinujte stvari koje volite i uživajte u zdravim obrocima!

POTREBNO:

  • 1 crni luk
  • 2 kašike ulja
  • 2 čena belog luka 
  • 1 šargarepa
  • komad celera
  • 1 crvena paprika
  • 1 pakovanje seckanih šampinjona ICEBERG SALAT CENTRA
  • 1 šolja pirinča
  • 5 šolje bujona ili vode
  • komadić putera
  • sveži peršun ICEBERG SALAT CENTRA
  • so I biber po ukusu

PRIPREMA:

Obe vrste luka isecite I prodinstajte na malo ulja, Dodajte iseckanu šargarepu, celer I papriku, pa sve dinstajte još 10-ak minuta. Dodajte iseckane šampinjone, pa nastavite sa dinstanjem još 5-10 min. Kada voda od šampinjona počne polako da isparava, dodajte pirinač, pa sve nalijte sa 2.5 šolje vode. Kuvati 15-20 min. Pred kraj umešati komadić putera, dodati so I biber I iseckani sveži peršun. Poslužite toplo.

PROJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*