Volite jednostavna, ali malo drugačija i kreativna jela? Ovo naše “gnezdo” će vam se verovatno dopasti! Možete se odlučiti za vegetarijsnku varijantu bez slanine ili dodati pančetu i malo pojačati kalorijsku vrednost jela.
POTREBNO:
- 2 tikvice
- 100 gr pančete (isečene na šnite)
- 100 gr feta sira
- maslinovo ulje
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 1/3 šolje mleka
- maslinovo ulje
- so, biber, peršun, origano (opciono)
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
Tikvicu isecite na tanke listove, uz pomoć ljuštilice za povrće (gledajte da izvučete celu dužinu tikvice pri sečenju).
Fetu iseckajte na pravougaonike.
Na svaki list tikvice stavite po jedan šnit pančete i komad fete, pa uvijte u rolnicu.
Na dno šerpe/pekača/vatrostalne činije stavite malo maslinovog ulja, pa ređajte rolnice. Poređane rolnice premažite sa još malo malsinovog ulja, pa stavite u rernu na 15 min.
U činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, mleko i začine, pa nakon 15 min pečenja, zalijte tikvice i vratite u rernu na još 15-20 min.
Služite toplo!
PRIJATNO!