Ukusna, hranljiva, vizuelno savršena…, budi sva čula, baš kao i proleće! Nutritivno bogatstvo bundeve vam je poznato, a treba napomenuti i da je savršen saveznik pri mršavljenju, pošto sadrži jako malo kalorija!
Ja sam uz bundevu, preprženu slaninu i fetu, kao osnovu, koristila i povrće koje sam imala trenutno u frižideru. Slobodno dodajte još nešto što volite, bilo kao namirnice za salatu ili začine. Sve obogatite sosem, mada može i bez njega, pošto su grilovane bundeve već same po sebi kremaste, a salata sadrži i feta sir.
POTREBNO:
- 300 gr bundeve
- 150 gr feta sira
- 100 gr pančete
- 1/2 crvene paprike
- nekoliko listova iceberg salate
- sok 1/2 limuna
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- so i peršun, po ukusu
PRIPREMA:
Iseckajte slaninu, pa je malo propržite. Dodajte kockice bundeve i grilujte nekoliko minuta. Po potrebi, dodajte 1-2 kašike maslinovog ulja. Pred kraj, ubacite fetu i sve lepo izmešajte.
U činiju stavite iseckanu papriku i Iceberg salatu. Dodajte smesu sa bundevom. Posolite, stavite maslinovo ulje i sok limuna. Pospite sve peršunom.
Ako želite sve da servirate kao na slici, posetite naš SHOP gde možete poručiti tanjiriće!
PRIJATNO!