Salata sa kromirom, cveklom i rukolom

Obožavam kombinaciju krompira i zelenog povrća (blitva, spanać, rukola…). Na sve to dodajte malo belog luka, limun, so i maslinovo ulje i dobićete sjajnu salatu ili prilog glavnom jelu. Ja sam sve obogatila sveže rendanom cveklom, orasima i kukuruzom i zamalo i prste da pojedem 🙂

Što se krompira tiče, ovde sam koristila beli krompir, koje je sam po sebi mekan, pa se nakon kuvanja i seckanja malo zgnječio, pa nema pravilan oblik kockica, ali ništa nije smetalo. Za ovu salatu možete koristiti i batat krompir, a ko nađe i onaj ljubičasti, dobiće super šarenu salatu.

POTREBNO:

  • 3 krompira
  • 1/2 – 1 šolja kukuruza šećerca (skuvanog)
  • 1 šaka rukole 
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • sok 1/2 limuna
  • oko 100 gr izrendane cvekle (možete koristiti i onu skuvanu iz tegle)
  • so po ukusu
  • 10 oraha – opciono

PRIPREMA:

Krompir operite, pa skuvajte sa ljuskom. Skuvani krompir prohladite, oljuštite i iseckajte na kockice. U činiju gde je krompir dodajte kukuruz, sve posolite, stavite maslinovo ulje, iseckan beli luk i sok limuna. Sve izmešajte. Dodajte cveklu i orahe i poslužite.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*