Obožavam kombinaciju krompira i zelenog povrća (blitva, spanać, rukola…). Na sve to dodajte malo belog luka, limun, so i maslinovo ulje i dobićete sjajnu salatu ili prilog glavnom jelu. Ja sam sve obogatila sveže rendanom cveklom, orasima i kukuruzom i zamalo i prste da pojedem 🙂
Što se krompira tiče, ovde sam koristila beli krompir, koje je sam po sebi mekan, pa se nakon kuvanja i seckanja malo zgnječio, pa nema pravilan oblik kockica, ali ništa nije smetalo. Za ovu salatu možete koristiti i batat krompir, a ko nađe i onaj ljubičasti, dobiće super šarenu salatu.
POTREBNO:
- 3 krompira
- 1/2 – 1 šolja kukuruza šećerca (skuvanog)
- 1 šaka rukole
- 2 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- sok 1/2 limuna
- oko 100 gr izrendane cvekle (možete koristiti i onu skuvanu iz tegle)
- so po ukusu
- 10 oraha – opciono
PRIPREMA:
Krompir operite, pa skuvajte sa ljuskom. Skuvani krompir prohladite, oljuštite i iseckajte na kockice. U činiju gde je krompir dodajte kukuruz, sve posolite, stavite maslinovo ulje, iseckan beli luk i sok limuna. Sve izmešajte. Dodajte cveklu i orahe i poslužite.
PRIJATNO!