Sirovi kolač sa malinama

Sirovi kolači bez šećera su sve popularniji. Ovo je jedna osvežavajuća verzija sa malinama, koja ima i dozu svečanosti, pa se može napraviti i poslužiti i za velika slavlja, ali i kao svakodnevni dezert. Posebno je pogodan za najmlađe, jer se sastoji od namirnica koji nose epitet SUPER HRANE.

Maline možete zameniti i nekim drugim voćem po izboru. Najefektnije je ako je izbor bobičasto voće, kao što su kupine, maline ili borovnice.

POTREBNO:

  • 1 šolja malina
  • 2.5 šolje indijskog oraha
  • 1 šolja pečenog lešnika
  • 20 sirovih urmi
  • 7 + 10 + 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 2 pune kašike sirovog kakaoa
  • 7 + 5 kašika agave
  • 5 kašika otopljenog kakao putera

PRIPREMA:

Indisjki orah prelijte vodom i ostaviti preko noći da odstoji. Maline stavite u zamrzivač na 60 minuta. U blenderu / seckalici usitnite 1 šolju badema, dodajte urme i 7 kašika kokosovog ulja, pa opet umutite, da se dobije ujednačena smesa.

U kalupu formirajte koru od dobijene smese i stavite u frižider.

Indisjki orah ocedite od vode, pa staviti u blender / seckalicu i mutite dok se ne dobije kremasta smesa. Dodajte 10 kašika kokosovog ulja, maline koje su odstojale u zamrzivaču i 7 kašika agave. Sve mutite da se ujednači, pa stavite preko kore i vratite u frižider.

Na tihoj vatri rastopite 5 kašika kakao putera i 5 kašika kokosovog ulja, pa sklonite sa vatre i dodajte kakao prah i agavu. Sve lepo promešajte, pa razlijte preko sloja od indisjkog oraha.

Vratite u frižider i ostavite da se hladi minimum 3 sata pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*