Sirovi kolači bez šećera su sve popularniji. Ovo je jedna osvežavajuća verzija sa malinama, koja ima i dozu svečanosti, pa se može napraviti i poslužiti i za velika slavlja, ali i kao svakodnevni dezert. Posebno je pogodan za najmlađe, jer se sastoji od namirnica koji nose epitet SUPER HRANE.
Maline možete zameniti i nekim drugim voćem po izboru. Najefektnije je ako je izbor bobičasto voće, kao što su kupine, maline ili borovnice.
POTREBNO:
- 1 šolja malina
- 2.5 šolje indijskog oraha
- 1 šolja pečenog lešnika
- 20 sirovih urmi
- 7 + 10 + 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 2 pune kašike sirovog kakaoa
- 7 + 5 kašika agave
- 5 kašika otopljenog kakao putera
PRIPREMA:
Indisjki orah prelijte vodom i ostaviti preko noći da odstoji. Maline stavite u zamrzivač na 60 minuta. U blenderu / seckalici usitnite 1 šolju badema, dodajte urme i 7 kašika kokosovog ulja, pa opet umutite, da se dobije ujednačena smesa.
U kalupu formirajte koru od dobijene smese i stavite u frižider.
Indisjki orah ocedite od vode, pa staviti u blender / seckalicu i mutite dok se ne dobije kremasta smesa. Dodajte 10 kašika kokosovog ulja, maline koje su odstojale u zamrzivaču i 7 kašika agave. Sve mutite da se ujednači, pa stavite preko kore i vratite u frižider.
Na tihoj vatri rastopite 5 kašika kakao putera i 5 kašika kokosovog ulja, pa sklonite sa vatre i dodajte kakao prah i agavu. Sve lepo promešajte, pa razlijte preko sloja od indisjkog oraha.
Vratite u frižider i ostavite da se hladi minimum 3 sata pre služenja.
PRIJATNO!