Kombinacija za sirove kolače ima mnogo. Sezonsko i sušeno voće, malo kokosovog ulja, urme ili agava sirup, koštunavo voće i dobićete zdrav dezert! Ja sam kombinovala indisjki orah, badem, urme, borovnice i kokosovo ulje.
Šta znate o urmama?
Urma je voće izuzetno bogato vitaminima,mineralima i prirodnim šećerima. Obiluje vlaknima biljnog porekla (100 g suve urme sadrži 9,9 g biljnih vlakana) koja daju osećaj sitosti i poboljšavaju digestiju hrane.
Suve i seckane urme možete konzumirati za doručak, odnosno za energičan početak dana. Dodajte je u obrok od muslija, ovsene kaše, peciva, voćne salate, šejkove, grickajte je, i u kombinaciji sa nekim drugim suvim ili koštunjavim voćem. Takođe i za laku i hranljivu večeru dodajte suve urme u obrok od kornfleksa, salate, puding, kolače, mafine i sladoled.
- 10 -15 svežih ili 2 šake seckanih i sušenih urmi (ako koristite sušene, potopite ih u vodu na 2-3 sata)
- 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 1 šaka borovnica
- 1 šaka sirovog indijskog oraha
- 1 šaka šaka sirovog badema
PRIPREMA:
Badem i indisjki orah usitnite u seckalici, a zatim dodajte i ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači. Stavite u kalupe ili napravite kuglice i ostavite 1-2 sata u frižideru, pre služenja.
PRIJATNO!