Super ukusna poslastica, bez šećera! Kremasta, čokoladna, puna zdravih sastojaka, a opet toliko slatka da ni najstrože kritičare neće ostaviti ravnosušnim! Priprema je prilično lagana, samo je potrebno kolač lepo ohladiti pre služenja!
Dugo mi je trebalo da napravim ovaj snickers kolač, pošto je jedno vreme vladala nestačica kakao putera. Može i bez njega, pa u tom slučaju stavite malo više kokosovog ulja, ali mislim da se sa kako puterom ipak dobija još lepši ukus!
Srednji sloj treba dobro ohladiti, kako bi se maksimalno stegao, mada ta masa nikada neće biti jako čvrsta, tako da nemojte to da vas brine. U taj srednji sloj, možete dodati i pola šake seckanog kikirikija, ako želite!
Količinu sastojaka za poslednji, čokoladni sloj, možete duplirati, pa umesto da bude prošarano kao na slici, možete napraviti malo deblji sloj, koji će prekriti ceo kolač.
POTREBNO:
- KORA:
- 1 šolja sirovog badema (250 ml)
- 15 gr kokosovog ulja – otopljenog
- 15 gr kako putera – otopljenog
- 10 -12 sirovih urmi
- 2-3 kašike vode
- KARAMEL:
- 2 manje banane
- 10 sirovih urmi
- 2 pune kašike kikiriki putera
- 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 2 kašike kakao putera – otopljenog
- ČOKOLDANI SLOJ:
- 10 gr kokosovog ulja – otopljenog
- 10 gr kako putera – otopljenog
- 10 gr agava sirupa
- 10 gr kakoa
PRIPREMA:
KORA: Prvo usitnite badem, pa dodajte ostale sastojke. Sve mutite u blenderu ili seckalici, dok ne dobijete kompaktnu masu. Smesu rastanjite u kalupu, u koji ste stavili papir za pečenje i stavite u frižider da se hladi.
KARAME: Sve sastojke stavite u blender ili seckalicu i mutite dok se ne ujednači, pa razlijte preko “kore”. Stavite u zamrzivač na 2-3 sata.
ČOKOLDANI SLOJ: Kašikom lepo izmešajte sve sastojke, da se razbiju grudvice i da smesa bude ujednačena i tečna. Razlijte preko karamel sloja, pa vratite u zamtzivač da se još malo stegne.
Kasnije kolač držite u frižideru.
PRIJATNO!