Da, hleb se može napraviti i od pasulja, bez trunke brašna. Ovo je slatka verzija sa urmama, a može se jesti samostalno ili uz različite slatkne namaze. Možete mu dodavati i suvo voće (u samo testo pre pečenja) i tako dobiti još bogatiju varijantu.
Ja sam ga pekla u klasičnom kalupu za hleb, a vi možete i u kalupima za mafine ili za kuglof.
POTREBNO:
- 1 konzerva crvenog pasulja – 400 gr (ocediti tečnost)
- 2 jaja
- 1/2 šolje orašastih plodova po želji (ja sam stavila lešnik i badem)
- 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 10 svežih urmi (očišćenih od koštice)
- 1 kašika kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- brusnica, suvo grožđe, godži, seckane kajsije – opciono
- aroma vanile ili cimet – opciono
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje.
U seckalici usitnite orašaste plodove, pa dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači.
Sipajte smesu u kalup, preko stavite papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite sa papirom preko oko 30 min, pa sklonite papir i pecite još 10 min.
Izvadite iz rerne, pa posle 5 min izvadite hleb i iz kalupa i stavite na rešetku da se ohladi.
Servirajte uz namaz po želji, a jako je ukusan i ako se jede bez ičega.
PRIJATNO!
2 Comments