Ovaj keks možete praviti od različitog brašna, ali birajte uvek neku zdraviju varijantu (heljda, spelta, raženo, kukuruzno…). Za manju decu, možete izbeći ubacivanje semenki ili ih pre dodavanja u testo dodatno usitnite. Ja sam od sira koristila fetu, a vi možete i neki drugi.
Ovaj keks može biti odlična užina, ali i doručak ili večera, uz neki dobar namaz.
POTREBNO:
- 100 – 150 gr sira – izmrvljenog
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašika semenki lana
- 1-2 kašike semenki suncokreta
- so po ukusu
- 250 gr speltinog brašna (može i mix, npr pola spelte – pola raženog ili kombinacija sa kukuruznim…)
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
PRIPREMA:
Uključitet rernu na 180 stepeni.
Zamesite testo od svih sastojaka (biće čvršće, ali može lepo da se zamesi), pa oklagijom rastanjite na 4-5 mm debljine i modlama vadite keksiće. Možete ih samo iseći nožem u obliku štanglica.
Po želji, pospite susamom.
Pecite 15-20 min.
PRIJATNO!
4 Comments