Obiđite pijace, kupite ono što je trenutno najaktuelnije i napravite sveže i ukusne obroke za najmlađe. Bundeva je jesenji plod, sjajan za kombinovanje i u slanim i u slatkim varijantama. Naš predlog je miks bundeve i pirinča.
Ovaj recept možete koristiti i u slanoj i u slatkoj varijanti. Prilog ručku ne mora da bude samo pirinač, dodajte malo bundeve i obrok će biti veoma obogaćen i mnogo zanimljiviji, kako na tanjiru, tako i pri konzumiranju.
Slatku varijantu, o kojoj pišem, je najlepše jesti dok je još topla, ali može se poneti i u teglici i jesti i posle nekoliko sati od pripreme.
POTREBNO:
- 150 – 250 gr bundeve, isečene na kockice
- kašika ulja bundeve (može i suncokretovo ili kokosovo)
- 1/4 šolje pirinča
- 2 kašike meda
- 1/2 kašičice cimeta
- kokos ili mleveni lešnik za posipanje (opciono)
PRIPREMA:
U šerpicu stavite ulje, pa ubacite bundevu, iseckanu na kockice, dodajte pirinač i malo vode (visina debljine prsta). Uključite ringlu na tihu temperaturu, poklopite i dinstajte smesu dok bundeve i pirinač ne budu potpuno mekani. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo vode tokom kuvanja. Pred kraj dodajte med i cimet, sve izmešajte i melo prohladite pre konzumiranja.
Po želji, možete posuti kokosovim brašnom ili mlevenim lešnicima ili bademom.
PRIJATNO!