Smoothie sa avokadom

Kremasto i slatko, a može biti odlična opcija za dobar početak dana! Avokado, ovsene pahuljice, kokosovo mleko i med…Vreme pripreme 2 min 🙂

Avokado je super popularna namirnica širom sveta. Već sam pisala, da važi za voće koje se najmanje prska, a hranljivost avokada je tolika, da unosom ovog divnog zelenom ploda u organizam, zadovoljavate gotovi sve potrebe za vitaminima i mineralima. Jeste skuplji od mnogih vrsta voća, ali dozvolite sebi da se častite ponekad.

Avokado se mnogo više konzumira u slanim varijantama (namazi, salate i sl), ali odlično se slaže i sa namirnicama koje sam koristila za ovaj smoothie!

Što se tiče kokosovog mleka, mnogo je bolje koristiti pravo kokosovo mleko, koje ćete kupiti u zdravoj hrani, a nalazi se u konzervi, ali može i opcija onog klasičnog u tetrapaku. Ako stavljate obično kravlje mleko, dodajte 1-2 kašike kokosovog brašna.

POTREBNO:

  • 1 zreli avokado honey-450
  • 1 šolja kokosovog mleka
  • 1-2 kašike meda
  • 1-2 kašike ovsenih pahuljica

PRIPREMA:

Presecite avokado, izvadite košticu i kašičicom polako vadite svo “meso” avokada, pa ga stavite u blender. Dodajte i ostale sastojke i mutite dok se ne stvori lepa, ujednačena i kremasta masa.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.