Sočivo i druge žitarice 

Iako je sočivo žitarica, preporučljivo je da se kombinuje sa ostalim žitaricama u istom obroku. Takođe, sočivo se odlično slaže i sa jajima, ali i sa mesom.

Od sočiva možete praviti i salatu. Ukoliko ste vešti, možete napraviti klice od sočiva, za šta će vam biti potrebno 5–7 dana, a zatim ih pomešajte sa seckanom svežom paprikom, kuvanim jajetom, malo maslinovog ulja, belim lukom i peršunom.

Dobra opcija je i prokuvano sočivo, koje takođe možete izmešati sa pomenutim namirnicama.

Naravno, pustite mašti na volju, kombinujte omiljene ukuse povrća, jer neka specijalna ograničenja ne postoje.

PRIPREMA

Ukoliko sočivo servirate kao glavno jelo, onda ga prokuvajte 10–15 min, pa pomešajte sa izdinstanim povrćem (crnim i belim lukom, šargarepom, peršunom, celerom) i onda dokuvajte koliko je još potrebno.

Namaz od sočiva

Skuvajte sočivo (ne zaboravite da preko noći odstoji u vodi). Izdinstajte jednu tikvicu na malo maslinovog ulja. U blender stavite kuvano sočivo, izdinstanu tikvicu, jedan-dva čena belog luka, malo peršuna, sok ½ limuna, jedan paradajz očišćen od ljuske, so i biber poukusu. Sve izblendirajte i koristite kao namaz.
 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*