Koliko puta vam se dogodilo da kupite divnu i svežu juntinu, a da se nakon pripreme ona pretvori u parče tvrdo kao kamen? Posle ovin neoliko saveta koji slede, vaše juneće šnicle će biti divne, mekane i sočne!
Prvo saveti oko čuvanja, ukoliko šnicle ne pripremate istog dana kada ste ih i kupili. Ne morate ih odmah zamrzavati, u frižideru mogu stajati i nekoliko dana, ali pod ovim uslovima:
- čitav komad ili isečene šnicle potopite u ulje (maslinovo ili neko drugo)
- meso možete prethodno i posoliti ili posuti suvim začinima
- u ulje dodajte i nekoliko iseckanih čenova belog luka
- posudu u kojij je meso potopljeno u ulje, zatvorite i stavite u frižider
- NAPOMENA: Nije dovoljno samo meso nauljiti, već lepo potopiti u ulje
Na ovaj način možete marinirati i čuvati bilo koju vrstu mesa. Ulje će meso štititi od propadanja, a pred pečenje meso će biti sjajno marinirano.
A, sada o pečenju mesa. Bilo svežu ili mariniranu juneću šniclu pripremite na sledeći način:
- dobro zagrejte ulje (ne treba da bude puno ulja, čisto da se podmaže tiganj, posebno ako pečete na teflonu)
- šniclu sa jedne strane pospite brašnom, a zatim je stavite na vrelo ulje i to tako da strana sa brašnom bude gore
- pecite 1-2 min, da se uhvati pokorica sa donje strane, a zatim nalijte vodu, smanjite vatru i poklopite tiganj
- meso ovako dinstajte 60 – 90 min, u zavisnosti od debljine mesa
- po potrebi, dolijte još malo vode
- pred kraj, dodajte so i začine po želji
- meso nema potrebe da se okreće tokom pečenja
PRIJATNO!!!