Kuglice, o kojima danas pišem, sadrže GODŽI bobice, koje još nazivaju i „srećne bobice” i „crveni dijamanti”. Godži bobice sadrže visok nivo energije, a ukus podseća na čokoladu.
Posle ručka moj organizam obavezno pita: „A, šta ima slatko?”. I tako iz dana u dan… Bombice, koje sam nazvala „srećne kuglice” su prava energetska bomba, slatke taman koliko treba, veoma lako pravljive, ukusne i naravno zdrave. Iz tog razloga ih često pravim! Mogu da stoje po nekoliko dana u frižideru, a jedna do dve su sasvim dovoljne da utole tu „žeđ” za slatkim posle ručka.
POTREBNO:
- 175 gr očišćenih jabuka
- 85 gr lešnika ili oraha ili badema (može i mix)
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 2-3 kašike meda
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 šake godži bobica
PRIPREMA:
Jabuke prelijte sa malo vode i prokuvajte ili ih skuvajte na pari, kako biste ih izgnječili u pire od jabuka.
Ovsene pahuljice stavite u secka ili jači blender i mutite dok ne dobijete prah. Zatim dodajte godži bobice (odvojite nekoliko za dekoraciju) i još malo sve usitnite.
Pomešajte sve sastojke. Ukoliko masa nije dovoljno čvrsta (zavisi od meda koji koristite) stavite smesu u frižider da se malo stegne, pa zatim formirajte kuglice.
Servirajte uz kivi, banane i godži, kao na našoj slici.
PRIJATNO!