Srećne kuglice

Kuglice, o kojima danas pišem, sadrže GODŽI bobice, koje još nazivaju i „srećne bobice” i „crveni dijamanti”. Godži bobice sadrže visok nivo energije, a ukus podseća na čokoladu.

Posle ručka moj organizam obavezno pita: „A, šta ima slatko?”. I tako iz dana u dan… Bombice, koje sam nazvala „srećne kuglice” su prava energetska bomba, slatke taman koliko treba, veoma lako pravljive, ukusne i naravno zdrave. Iz tog razloga ih često pravim! Mogu da stoje po nekoliko dana u frižideru, a jedna do dve su sasvim dovoljne da utole tu „žeđ” za slatkim posle ručka.goji

POTREBNO:

  • 175 gr očišćenih jabuka
  • 85 gr lešnika ili oraha ili badema (može i mix)
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 2-3 kašike meda
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 šake godži bobica

PRIPREMA:

Jabuke prelijte sa malo vode i prokuvajte ili ih skuvajte na pari, kako biste ih izgnječili u pire od jabuka.

Ovsene pahuljice stavite u secka ili jači blender i mutite dok ne dobijete prah. Zatim dodajte godži bobice (odvojite nekoliko za dekoraciju) i još malo sve usitnite.

Pomešajte sve sastojke. Ukoliko masa nije dovoljno čvrsta (zavisi od meda koji koristite) stavite smesu u frižider da se malo stegne, pa zatim formirajte kuglice.

Servirajte uz kivi, banane i godži, kao na našoj slici.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.