Ukusni brusketi pravi su spas, pošto se spremaju za tili čas! Ovaj tanjir je toliko strašan, da ćete ga smazati što pre, kako bi se što manje plašili strašnih faca i pauka.
Taj stari hleb, šta sa njim?! Ništa lepše i lakše od ukusnih i mirisnih brusketa. Malo pogledate šta imate po frižideru, iskombinujete i moguće i nemoguće i dobićete savršenu večeru.
Ja sam se kod ovih brusketa držala onih proverenih sastojaka, od maslinovog ulja, preko belog luka, do domaćeg paradajza. Jedini problem je što ih nikada nema dovoljno. Jedan pleh je odavno postao mala količina kod nas u kući.
POTREBNO:
- stari hleb (najbolje francuski, zbog idealnih zalogaja)
- 50 gr pančete
- 1-2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- domaći paradajz dunst (ukoliko nemate, može i pire od paradajza)
- origano, peršun
PRIPREMA:
Uključitet rernu na 180 stepeni.
Isecite hleb i poređajte u pleh, na papir za peenje. U šoljicu stavite maslinovo ulje i sitno iseckan beli luk. Kuhinjsku četkicu umočite u maslinovo ulje, pa premažite svako parče hleba.
Slaninu sitno isecite i stavite na hleb.
Paradajz procedite, ukoliko je voden, pa proceđenu smesu stavite na svaki komad hleba. Ukoliko je potrebno, još malo posolite, pospite origanom i peršunom i zapecite 10 minuta na 180 stepeni.
PRIJATNO!