Šumska družina krenula da užina

Kada detetu želite da “uvalite” što više u jednom obroku, osmislite zanimljivu i kratku priču, koju ćete prezentovati na tanjiru i dete će kroz igru i zabavu sigurno pojesti sve što ste pripremili.

“Naši junaci priče su jež, zeka i veverica. Oni su se okupili na šimskom proplanku da se dogovore ko će šta ove godine pripramati od zimnice. Veverica je već donela pripremljenu teglu ajvara, kako bi zeka i jež probali, pa ukoliko im se dopada da napravi još! Ježić je predložio da on prikupi sve korisno iz trave, a zeka će skočiti visoooko do grana drveta i ubrati ukusne plodove…”

Kada ovako započnete priču, u nekom trenutku recite i sami detetu da proba taj “ajvar” koji je vevrica donela, kao i sve što je na drvetu, dok zeka ne ubere i ne odnese…

Kroz ovakvu zabavnu aktivnost svi će uživati i sigurno veoma lepo jesti. A, ujedno ćete učiti dete kako da mašta, razmišlja i pravilno se razvija.

Priča ponekad može da preraste i u kviz, pa kada pokažete na određenu namirnicu, onaj ko prvi odgovori šta je to ima pravo i da je pojede (naravno da ćete uvek prednost davati detetu).

U našoj priči su se našli sledeći sastojci: ovsene američke palačinke, kivi, golica, kao i kandirana borovnica, pomelo, ananas i papaja. Oblačići su od crvenog kupusa.

LEPO SE ZABAVLJAJTE! PRIJATNO!

 

 

Comments are closed.