Kremasto, slatko i zdravo! Indijski orah potopite u vodu noć pre pripreme, bundevu skuvajte / ispecite, dodajte kokosovo ulje i urme i super užina je spremna!
Umesto urmi, možete staviti med ili neki drugi zaslađivač po želji, a u kašu možete staviti i sušeno voće ili još neke orašaste plodove.
POTREBNO:
- 3/4 šolje sirovog indijskog oraha (potopite u vodu noć pre pripreme)
- 200 – 300 gr bundeve
- 2-3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 5-6 sveži urmi
PRIPREMA:
Očistite bundevu i ispecite je u rerni ili je dinstajte na šporetu sa malo vode, dok ne omekša.
Indijski orah ocedite od vode u kojoj je stajao, pa stavite u blender ili seckalicu i mutite dok ne dobijete kremastu masu. Dodajte otopljeno kokosovo ulje, očišćene urme i skuvanu / pečenu bundevu. Sve mutite dok se masa ne ujednači.
Podjednako je ukusno i kada se jede toplo i kada je hladno.
IDEJA PLUS: u ovu smesu možete dodati i 3-4 kašike kokosovog mleka, sve izmešajte, pa zaledite i dobićete ukusan sladoled.
PRIJATNO!