Sjajan saveznik u borbi protiv anemije je rukola! Kod nas je neizostavni deo salata bar 3 puta u toku nedelje. Deca je ne vole previše u svežem obliku, ali zato ovako zamaskirana u salati prolazi bez problema i to baš sveža.
Obožavam salate koje me u potpunosti zasite i predstavljaju kompletan obrok.
Zbog prisustva leblebije, ova salata je upravo takva, lagana za stomak, a veoma ukusna!
POTREBNO:
- 1 šaka sveže rukole
- 1 žuta ili crvena parika + još jedna za serviranje kao na slici
- 1 šolja skuvane leblebije (može i iz konzerve)
- 1/3 šolje kukuruza šećerca (obarenog ili iz konzerve)
- nekoliko čeri paradajza za dekoraciju
- 1 grčki jogurt – 250 ml
- 1 kašičica senfa – opciono
- so, seckani peršun, beli luk – po ukusu i želji
PRIPREMA:
Rukolu oprati, papriku iseckati na kockice, pa sve pomešati sa kukuruzom i leblebijom.
Izmešati grčki jogurt i senf, dodati so, iseckani belil uk i peršin, pa preliti preko salate. Ukrasiti čeri paradajzom.
PRIJATNO!