Često me pitate za čokoladu i čokoladne prelive koje sama pravim. Satojci su: kakao, kakao puter, kokosovo ulje i agava. Ali, ne retko mi pišete da vam iz nekog razloga takva glazura ne uspeva.
Imam i drugu preporuku! Od nedavno je kod nas dostupna EXTRA CRNA ČOKOLADA, 100 % kakao.
Brend je CASA KAKAU.
Postoje i drugi ukusu sa takođe velikim % kakaoa i dodacima voća i orašastih plodova. Ne zna se šta je lepše i ukusnije. Koristite ove ukusne i zdrave čokolade za prelive ili ih grickajte kada vam se “otvori dizna” za nečim slatkim 🙂
POREBNO:
TESTO
- 1 šolja raženog brašna,
- 1 jaje,
- 2 kašike meda,
- 125 gr putera
FIL
- 1 šolja mix-a lešnik/badem/orah
- 1/2 šolje bademovog mleka,
- 70 gr crne čokolade – 100% kakao,
- 3 jaja,
- 20 svežih urmi
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
PRIPREMA:
Zamesite testo od navedenih sastojaka, uvijte u providnu foliju i stavite u frižider na 20 min.
U blenderu / seckalici usitnite orašaste plodove. Dodajte ostale sastojke za fil i sve mutite još malo da se sve ujednači.
Testo razvijte i stavite u kalup za tart. Prelijte fil preko testa i pecite tart 20-25 min na 180 stepeni.
Izvadite tart, pustite da se skroz ohladi i po želji ga prelijte još jednim slojem rastopljene crne čokolade – 100% kakao. Može se jesti i bez preliva, ali uz čoko glazuru kolač je jači i svečanijeg izgleda. Još ako dodate jagode pri služenju, pobraćete sve pohvale 🙂
PRIJATNO!