Paprike, paprike…, ovih dana ih jedemo u svim oblicima i veličinama i količinama… A, kako i da ih ne jedemo kada su tako ukusne i slatke.
Pre nekoliko dana, dok smo hvatali one poslednje sunčane dane, napravili smo druženje u dvorištu kod prijatelja. Tačnije, bila je to prava radna akcija, sa pečenjem i ljuštenjem paprika. Ovaj tart je upravo od te nove ture pripremljene i upakovane zimnice.
Tart je jako ukusan i topao i hladan. Možete ga pripremiti uveče, staviti u frižider i ujutru samo ispeći.
POTREBNO:
za koru: 125 gr omekšalog putera, 1/2 kašičice soli, 1 šolja brašna, 1 jaje. Zamesite testo i stavite ga u frižider na 20 minuta
za fil: 4-5 pečenih paprika – isečenih na tračice, 3 jaja, 1 pavlaka, malo svežeg peršuna, 1/2 kašičice soli, malo seckane slanine (opciono), malo bibera (opciono), malo belog luka u granulama (opciono)
*sve što je “opciono” ne morate dodavatiPRIPREMA:
Odstojalu koru razvucite u kalup za tart i izbockajte je vljuškom. Umutite žicom jaja, pavlaku i začine. Dodajte papriku isečenu na tračice i iseckanu slaninu i sve lepo promešajte kašikom. Razlijte fil u kalup. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Može se jesti i toplo i hladno.
LEP VIKEND!