Tart sa šargarepom, slaninom i baby spanaćem

Ukoliko ne volite klasične doručke ili večere, ovo je nešto malo drugačije. Jako ukusno i kada je toplo i kada je hladno. Blag ukus i hranljivi sastojci biće i klincima zanimljivi. Tart se može nositi i kao užina u školu ili na izlet.

POTREBNO:

  • šolja brašna
  • 125 gr putera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 2 šake baby spanaća
  • 1 šaka rendane šargarepe
  • 50 -100 gr pančete
  • so po ukusu
  • 3 jaja
  • 350 gr kisele pavlake

PRIPREMA:

Zamesite testo od brašna, putera, soli i 1 jajeta. Uvijte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Pančetu iseckajte i propržite. U činiji izmešajte pavlaku, 3 jaja, so, pančetu, baby spanać i šargarepu. Tasto razvijte i stavite u kalup za tart. Prelijte fil i tart pecite 30 min na 180 stepeni.

Podjednako je ukusan i topao i hladan, kada se posluži dan kasnije.

PRIJATNO!

Za više recepata sa baby spanaćem, ali i ideje za planiranje obroka za najmlađe, potražite na stranici #klubzdravihnavika by Iceberg salat centar & Veseli zalogaji.

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*