Ukoliko ne volite klasične doručke ili večere, ovo je nešto malo drugačije. Jako ukusno i kada je toplo i kada je hladno. Blag ukus i hranljivi sastojci biće i klincima zanimljivi. Tart se može nositi i kao užina u školu ili na izlet.
POTREBNO:
- šolja brašna
- 125 gr putera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 2 šake baby spanaća
- 1 šaka rendane šargarepe
- 50 -100 gr pančete
- so po ukusu
- 3 jaja
- 350 gr kisele pavlake
PRIPREMA:
Zamesite testo od brašna, putera, soli i 1 jajeta. Uvijte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Pančetu iseckajte i propržite. U činiji izmešajte pavlaku, 3 jaja, so, pančetu, baby spanać i šargarepu. Tasto razvijte i stavite u kalup za tart. Prelijte fil i tart pecite 30 min na 180 stepeni.
Podjednako je ukusan i topao i hladan, kada se posluži dan kasnije.
PRIJATNO!
Za više recepata sa baby spanaćem, ali i ideje za planiranje obroka za najmlađe, potražite na stranici #klubzdravihnavika by Iceberg salat centar & Veseli zalogaji.