Sjajni su kao deo sendviča za doručak, još bolji kao prilog u okviru ručka i savršeni kao glavno jelo, uz neku dobru i bogatu salatu! Birajte kako ćete ih konzumirati, jedino što treba ispoštovati jeste da budu topli pri serviranju i onda pripazite da ne pojedete i prste 🙂
Ja sam za ovu verziju koristila karfiol, šargarepu, crveni i beli luk. Možete u celu priču “umešati” i brokoli, praziluk ili crni luk…
Super su da ih kombinujete samo uz kečap ili neki dr sos po želji!
POTREBNO:
- 1/2 glavice manjeg karfiola
- 3 manje šargarepe
- 1/2 crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 2-3 kašike prezli + dodatno za paniranje
- 1 jaje
- so, biber, peršun, po želji i ukusu
PRIPREMA:
U seckalici usitniti sveži karfiol, što sitnije. Šargarepu izrendati (može i ona u seckalicu, ali je malo tvrda, pa da ne pokvari nešto :)), luk iseći što sitnije. Izmešajte sve sastojke: karfiol, šargarepu, crni i beli luk, dodajte jaje i prezle. Možda vam se učiniti da masa nije kompaktna, ali kada rukama budete formirali pljeskavice, videćete da je sve u redu.
Na teflon tiganju zagrejati malo ulja.
Rukama pravite burgere, uvaljajte ih u prezle, pa ih pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Služite toplo.
PRIJATNO!