Brm – brm užina je baš brza za pripremu, jako ukusna i veoma zdrava! Pravila su vam već verovatno poznata, većinu namirnica možete prilagoditi sopstvenom ukusu i trenutnim željama!
Veoma često mi se dogodi da nešto želim da napravim, a onda shvatim da pola sastojaka nemam trenutno kod kuće! Očajavanja nema, pregledam šta je ostalo i jednostavno to iskombinujem! Ove pločice ponekad pravim samo sa speltinim, a ponekad samo sa kamut brašnom. Ovoga puta, kombinovala sam speltu, proseno i raženo brašno (to se zadesilo po činijama, a ničega baš dovoljno, da ubacim samo jednu vrstu :))
Semenke takođe, možete miksovati, a možete staviti i samo jednu, vama omiljenu vrstu. Pravila su tu da bismo ih ponekad i kršili, zar ne 🙂
Evo preporučenih sastojaka i mera:
POTREBNO:
- 100 gr kinoe
- 20 gr maslinovog ulja
- 120 ml vruće vode
- 1/2 kašičice origana (opciono)
- 50 gr speltinog brašna
- 50 gr raženog brašna
- 50 gr prosenog brašna
- 30 gr chia semenki
- 30 gr susama
- 30 gr lanenih semenki
- morska so za posipanje
PRIPREMA:
Kinou isperite, pa prelijte sa dve šolje vode i stavite na ringlu. Od trenutka ključanja kuvajte još 15 min. Malo prohladite, pa ocedite višak vode, ako je ima.
Rernu uključite na 180 stepeni.
Pomešajte sve vrste brašna i semenke. Dodajte maslinovo ulje i vodu, a zatim umešajte i kinou. Sipajte brašno i sve izmešajte.
U pleh stavite papir za pečenje, pa prespite smesu. Preko stavite još jedan papir, pa rukama maksimalno rastanjite testo. Sklonite papir, pa posolite.
Po želji, možete iseći oblike ili kasnije, kada bude gotovo, samo izlomiti na nepravilne delove.
Pecite oko 20-25 min.
PRIJATNO!