Ulepšajte deci dolazeći mesec, tako što ćete im svakoga dana servitari po nešto što će ih podsetiti da je kraj godine i mesec darivanja! Deda Mraz, sneško, irvasi, pokloni, novogodišnje kugle, lampice, jelka…, sve su to simboli decembra i nove godine. Budite maštoviti, tu smo da vam pomognemo!
Palačinke je moguće napraviti na 1001 način. Ja uopšte nisam sigurna da li sam ikada napravila dva puta iste, posebno kada se radi o verziji američkih palačinki. Krenem sa jednom idejom, onda vidim još nešto što bih mogla da dodam, pa početna ideja preraste u nešto sasvim drugo. Ali, uglavnom se niko od ukućana ne žali, tako da sam izgleda savladala te osnovne veštine uklapanja namirnica 🙂
Ovih dana sam opsednuta kamutom, drevnom egipatskom pšenicom, koja je prepuna energije, a ujedno i preporučljiva onima koji su osetljivi na gluten. Malo je slađa u odnosu na klasičnu pšenicu, što se za ovu varijantu palačinki odlično uklapa. Naravno, kamut možete zameniti i nekim drugim brašnom po želji, a ovo je moja verzija, koja je kasnije poslužila kao osnova za jedan sladak doručak u obliku Deda Mraza i irvasa.
POTREBNO:
- 1 šoljica bademovog mleka
- 1 puna kašika lanenih semenki
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike meda
- 1 šoljica kamuta
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Pomešajte prvo sve suve sastojke, pa dodajte kokosovo ulje, med i mleko. Sve lepo ujednačite i pržite palačinke na malo kokosovog ulja.
Dekoracija je od jabuke, banane i borovnice.
PRIJATNO!