Čoko tart bez šećera

Čoko tart bez šećera

Nastavljamo sa slatkišima bez belog šećera! Ovu varijantu tarta možete praviti i sa prelivom od domaće čokolade, pa će dobiti još svečaniju notu. Ovako, bez čokolade, blago slatkog ukusa je pogodan čak i kao doručak ili večera. Slatkoća potiče od urmi, a pečeni lešnici daju neverovatan šmek celom kolaču!

Vreme pripreme je jako kratko i sigurna sam da nema šanse da vam kolač ne uspe. Ukoliko želite veziju sa čokoladnim prelivom, kada se tart ispeče, ohladite ga, a zatim prelijte domaćom čokoladom, koju ćete dobiti topljenjem 5 kašika kokosovog ulja, 5 kašika kakao putera, 5 kašika agave i 2 pune kašike kakao praha. Kolač sa glazurom stavite u frižider da se stegne, a onda secite i poslužite.

Ja više volim verziju bez čokolade i recept za nju je u nastavku.

POTREBNO:

za koru:

  • 125 gr omekšalog putera
  • 2 kašike kokosovog šećera – opciono (može i bez toga)
  • 1 šolja brašna
  • prtsohvat soli
  • 1 jaje

za fil:

  • 1 šolja pečenog lešnika
  • 15 svežih urmi, očišćenih od koštice
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 šolje bademovog mleka
  • 2 jaja

PRIPREMA:

Zamesite testo od svih sastojaka, pa stavite u providnu foliju i u frižider na 30 min. U secklaici usitnite lešnik, dok ne počne da se lepi za zidove seckalice.

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Dodajte ostale sastojke u seckalicu, pa nastavite sa mućenjem dok se lepo ne ujednači.

Testo koje je odstojalo u frižideru razvijte na podlozi posutoj brašnom, pa stavite u kalup za tart. Lepo obložite uz ivice, a višak testa odstranite. Viljuškom izbockajte testo, pa stavite fil. Pećite oko 25 min. Prohladite i poslužite. Tart čuvajte u frižideru, može da stoji 3-4 dana.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*