Koliko puta ste čuli da zimi treba jsti sladoled, ali ste i dalje u nedoumici? Odgovori stručnjaka zaista potvrđuju da nam konzumiranje sladoleda u zimskim mesecima može doneti i brojne dobre svari! A, kako napraviti ukusan i kremast sladoled za 60 sek? Imam i taj odgovor!
Zablude o konzumiranju sladoleda zimi:
- nije tačno da sladoled može dovesti do upale grla, pošto bol u grlu stvaraju bakterije i virusi. Čak i osobe sa visokom temperaturom mogu jesti sladoled, samo ne treba da bude potpuno zamrznut. Neka prvo odstoji na sobnoj tmperaturi nekoliko minuta.
- Hladan sladoled pomaže pri lečenju upaljenog grla, pošto eliminiše bakterije i ne dozvoljava njihovo širenje dalje
- Ako jedete sladoled zimi, vaš organizam će biti mnogo spremniji za niske temperature kada izađete iz toplog stana ili kuće.
DA LI ZNATE: da je u nordijskim zemljama konzumacija sladoleta u toku zime u porastu, a stopa oboljevanja od upale grla je u opadanju?
A, kojim trikom se možete poslužiti u bilo koje doba godine, kako biste uvek imali svež i ukusan sladoled na raspolaganju?
Uvek u zamrzivaču držite zaleđene banane (isecite ih na kolutove, stavite u kesice i zaledite, posebno one koje su jako zrele) i još neko voće po izboru. Kod nas se ove zime najviše jede kombinacija banane i višanja! Voće sladoledu daje dovoljnu slast i po mom mišljenju dodatni zaslađivači nisu potrebni. Ako želite, dodajte malo meda.
Pri serviranju možete staviti seckane orašaste plodove, domaću granolu ili npr suvo voće.
POTREBNO:
- 1-2 zamrznute banane
- šaka zamrznutih višanja
- 1/2 šolje kokosovog mleka (može i bademovo ili neko drugo po izboru)
PRIPREMA:
Sve sastojke stavite u blender i mutite dok se masa ne ujednači!
PRIJATNO!