Kolačići od kikiriki putera

Kolačići i badem, odličana užina! A, ovi kolačići su posebni i po tome što su bez brašna. Sadrže samo kikiriki puter, med i jaje. Jako su mekani, a vreme pečenja je 5-10 min!

Ako volite kikiriki puter, volećete i ove kolače. U zavisnosti od toga koji med koristite, ukus će im biti manje ili više intenzivan. Ja sam za ovaj recept koristila livadski med, koji ima malo jači ukus, pa su i kolači nekako pikantniji. Kod mene ovo čak prolazi i kao sjajan doručak!

Kikiriki puter sam napravila OVAKO, a onda ga i koristila i u receptu za kolače!

Inače, kikiriki puter je super zdrava stvar, posebno ako ga pripremite kod kuće, bez ikakvih veštačkih dodataka.

Kikiriki puter štiti srce, doprinosi da kosti budu čvrste, kosu čini jakom i sjajnom, sprečava brojne defekte pri rođenju (sadrži veliku količinu folne kiseline i zato se preporučuje trudnicama).

Savet kod pripreme kolačića je da ne stavljate previše meda (jedna do dve kašičice je dovoljno za početak), a ako vam se učini da nije slatko, sledeći put dodajte više. Uvek i pri konzumiranju možete dodati još meda ili neko voće.

POTREBNO:

  • 1 šoljica kikiriki putera 
  • 1-2 kašičice meda
  • 1 jaje
  • malo cimeta (opciono)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Sve sastojke stavite u činiju, pa umutite mikserom. U korpice za mafine stavljati smesu (samo 1/3 korpice ispuniti) i peći 5-10 min. Čim počnu da dobijaju zlatnu boju, gotovi su. Izvaditi da se ohlade pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*