Domaća čokolada, bez šećera

Ako vam kažem da je nestala 2 min od kako sam je iznela, onda ne moram dalje ništa da objašnjavam 🙂 Šta je važno? Imati pravi organski kakao, ali i preostala 3 sastojka koja daju ukus i kompaktnost kao što vidite na slici. 

Jedina stvar koju menjam pri pravljenju je da umesto lešnika nekada stavim brusnicu ili ekspandirani pirinač ili kinou. Možete staviti i sve te stvari da čokolada bude bogatija. Ali, osnova uvek ostaje ista. Dosta je lako za pripremu i ne zahteva nikakvu spretnost. Jedina mana je što se brzo pojede i što kada probate jedan zalogaj, stomak samo viče: “još, još…”…

Ja sam ovu čokoladu razlila na papir za pečenje. Vi možete i u silikonske kalupe, ukoliko ih imate.

POTREBNO:

  • 20 gr kakao putera 
  • 20 gr kokosovog ulja
  • 20 gr sirovog kakao praha
  • 20 gr agava sirupa
  • lešnik po ukusu

PRIPREMA:

U šerpicu stavite kakao puter i kokosovo ulje i sve otopite na tihoj temperaturi. Kada se lepo ujednači, sklonite sa vatre i dodajte kakao prah i agavu. Sve izmešajte i ostavite na sobnoj temperaturi da počne malo da se steže. Kad krene da se steže, razlijte smesu na papir za pečenje ili u silikonske kalupe. Pospite pečenim lešnikom i stavite u frižider da se sve lepo stegne.

PRIJANTO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*