Domaći sladoled, brzo i lako

Rashladite se pametno i zdravo! Pod ovim “pametno” mislim da vas poslastica ujedno i rashladi i zasiti, a pod “zdravo”, naravno da su svi sastojci prirodni i blagotvorni za organizam i dece i odraslih!

Postupak je više nego jednostavan, a kombinacija ima milion.

Ja sam se poigrala sa malinama, jagodama, ananasom, bananom, kikiriki puterom i kokosovim uljem.

Osnova je uvek ista, a dodataka ima onoliko koliko ste i sami maštoviti!

POTREBNO:

  • 2-3 jako zrele banane, koje su u zamrzivaču bar 2-3 sata
  • sveže ili zamrznute maline i jagode 
  • sveže ili zamrznute kockice ananasa
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 3-4 kašike kokosovog ulja
  • malo kokosovog ili bademovog mleka ili vode – po potrebi
  • 1/4 štapića vanile
  • agava sirup – opciono (za slađu varijantu)

PRIPREMA:

Banane stavite u blender (ili neki procesor, može i seckalica) i mutite dok ne dobijete kremastu masu. Dodajte kokosovo ulje i malo mleka, ako je masa jako gusta. Ukoliko nije, nema potrebe.

Podelite smesu na više delova. U jedan deo dodajte vanilu i kikiriki puter i samo kašikom blago izmešajte, pa stavite u kalup da se zaledi. Možete i malo izblendirati da sve bude ujednačeno. Ako samo promešate kašikom, dobićete lepe šare od kikiriki putera po sladoledu. Opciono dodajte i malo agava sirupa.

U drugi deo stavite ananas i po želji agavu, pa umutite.

U treči stavite maline i jagode i po želji agavu.

Sve zamrznite i servirajte uz sveže voće ili mlevene orašaste plodove.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*