Džem od kajsija, bez kuvanja

Ovo je brza varijanta džema, za slatki obrok koji ćete pripremiti u nekoliko poteza. Pored kajsija, možete koristiti i breskve, šljive, jagode, kupine… Meni su kajsije ipak omiljene! 

Pošto se ne kuva, ovaj džem može da stoji 2-3 dana u frižideru, mada je meni najlepši kada se napravi količina koju odmah i pojedemo.

Ovo je količina za jednu osobu

POTREBNO:

  • 5 svežih, što mekših kajsija 
  • 1- 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 1/2 kašike chia semenki (odstojalih u vodi 1/2 – 1h pre mućenja)
  • 1 kašika agave – ako su kajsije dovoljno slatke, ne morate dodavati agavu

PRIPREMA:

Kajsije oljuštite (ili samo operite bez ljuštenja), pa stavite u seckalicu ili blender. Dodajte i ostale sastojke i mutite dok ne dobijete ujednačenu masu. Rashladite u frižideru pre služenja.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*