Hleb sa bananom i brusnicom

Sladak hleb, naravno bez šećera, sa bademom, lešnikom, brusnicom, bananom, speltinim brašnom i bademovim mlekom. Svi sastojci su podložni promenama, a hleb je sjajan kao doručak, užina ili večera. Može se jesti bez ičega, a može i uz neke slatke namaze i voće. Odlična je kombinacija i sa kikiriki puterom!

Ja sam u ovu verziju dodala i malo agava sirupa, ali mislim da je nepotrebno, pošto banane i brusnica dovoljno zaslade hleb. Uz dodatak agave mi je bilo malo preslatko, mada su deca pojela sve bez reči.

Što se banana tiče, naravno neka budu što pegavije i mekše, jer su te najslađe. Umesto badema i lešnika, možete staviti orahe, umestoi brusnice, suvo grožđe ili npr aroniju, a umesto bademovog mleka, neko dr koje volite.

POTREBNO:

  • 2 banane
  • 30 gr badema
  • 30 gr lešnika
  • 50 gr kokosovog ulja – otopljenog
  • 2-3 kašike agava sirupa (opciono)
  • 1/2 kašičice cimeta
  • sok 1/2 limuna
  • 200 gr speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml bademovog mleka
  • 40 gr brusnice

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Banane iznječite viljuškom, dodajte kokosovo ulje, cimet, limun i agavu. Bademe i lešnike usitnite u seckalici, pa pomešajte sa brašnom i praškom za pecivo. U smesu sa bananama sipajte mleko, a zatim dodajte i suve sastojke (brašno i orašaste plodove). Sve izmešajte, pa ubacite i brusnicu. Testo stavite u kalup, u koji ste predhodno ubacili papir za pečenje. Pecite oko 30-40 min.

Kada izvadite iz rerne, ostavite hleb 5 min u kalupu, pa ga izvadite na rešetku da se skroz ohladi.

PRIJATNO!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*