Hleb sa batatom i spanaćem (8+)

Hleb sa batatom i spanaćem (8+)

Ovaj mekani hleb možete davati bebi posle 8-og meseca, ali ga predhodno viljuškom izgnječite, dodajte malo kiselog mleka ili jogurta i napravite kompaktnu mekanu smesu. Ovo može biti super doručak ili večera. Hleb čuvajte u papirnoj kesi 2-3 dana. Ostaće mekan i svež.

Spanać ovde daje dodatnu energetsku vrednost i puniji ukus. Možete ubaciti i zelje ili blitvu.

POTREBNO:

  • 1 šaka baby spanaća  
  • 1 srednji batat
  • 1 1/2 šolja speltinog brašna (ili nekog dr koje koristite), dobra opcija je i raženo, a možete staviti i pola – pola
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1/2 šolje tople vode

PRIPREMA:

Batat skuvajte na pari ili obarite, pa izgnječite u pire i ostavite da se ohladi.

Baby spanać operite i spustite u ključalu vodu na 2 min, pa prohladite i dodajte batatu. Sve lepo izmešajte da se ujednači.

Uključite rernu na 180 stepeni.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ohlađen babat sa spanaćem, maslinovo ulje, so i vodu. Sve zimešajte i prespite u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite oko 40 min. pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*