Idealna razmera za proju

Mnogo puta ste mi pisali i zahvaljivali se zbog teksta “idalna razmera za palačinke”. Evo sada i te idealne razmere za proju, nema šanse da vam ne uspe 🙂 Da sve smućkate, treba vam 5 min i još 20 za se ispeče!

Često pomislim kako je suludo pisati neke stvari o kojima svi sve znaju, kao što je bio slučaj sa palačinkama. Ali, ispostavilo se da uopšte nije suludo, čak naprotiv!

Slične postove, odn recepte sam već pisala, ali mislim da će vam ovaj naslov sada mnogo više privući pažnju, baš kao što je bilo i sa palačinkama 🙂

Kada imate tu dobru, odnosno idealnu razmeru, posle možete kombinovati sve i svašta, a nakon 5-og pravljenja već ćete sve stavljati u činiju napamet i odokatovnom metodom.

Ja proju pravom uglavnom sa kukuruznim i speltinim brašnom. Speltu možete zameniti i običnim belim brašnom ili heljdinim, raženim…

Umesto sira ili pored sira, u proju možete staviti i različite semenke ili seckano povrće ili slaninu. Opcija je puno, a vi birajte vama najdražu!

U nastavku je mera za kalup od 12 proja.

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 1 šolja (250 ml) jogurta
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna (šolja od 250 ml)
  • 1/2 šolje speltinog brašna (šolja od 250 ml)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 gr feta sira
  • so po ukusu
  • semenke za posipanje

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

Viljuškom umutite jaja, dodajte izgnječen sir, so i jogurt. Prašak za pecivo izmešaajte sa obe vrste brašna, pa dodajte u smesu sa jajima. Sve lepo sjedinite, sipajte u kalupe, pospite semenkama i pecite 20-25 min.

PRIJATNO!

 

3 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*