Keksići sa bademom

Savršena užina i savršen keks koji možete nositi bilo gde. Divno se slaže i uz kokosovo ili bademovo mleko, ali i uz čaj i kafu. Pravi se veoma lako. Uvek ga možete obogatiti i sušenim voćem, a za veće sladokusce i preliti tamnom čokoladom!

Kada sam prvi put pravila ovaj keks, kod nas u kući je nastala tuča. Od tada, obavezno pravim duplu meru 🙂 Meni je najlepša varijanta bez ikakvih dodataka, kako je i navedeno u receptu. Deca takođe vole tu verziju, dok za muža uvek odvojim nekoliko komada koje naknadno prelijem tamnom čokoladom.

Svakako, za slađi ukus možete dodati i malo meda ili malo više muskovado šećera.

POTREBNO:

  • 70 gr mlevenog badema 
  • 100 gr speltinog brašna (ili nekog drugog po želji)
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 kašike kokosa
  • 3-4 kašike kokosovog ulja
  • 6-7 kašika muscovado šećera (ili nekog dr po želji)
  • 1 jaje
  • 50 ml bademovog mleka

PRIPREMA:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, mleveni badem, so, kokos i šećer. Dodajte kokosovo ulje, jaje i mleko, pa sve lepo sjedinite, da dobijete švrstu masu.

Uvijte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 min.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U pleh stavite papir za pečenje.

Kašičicom uzimajte testo, formirajte rukama loptice, pa ih blago pritisnite među dlanovima i stavite u pleh. Dobićete oko 15 keksića.

Pecite 15 min.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*