Kolač sa jabukama, bez brašna

Kolač sa jabukama, bez brašna

Kombinacija bademovog, ovsenog i kokosovog brašna, sa jabukama i cimetom. Ja sam koristila agava sirup, a možete probati i kombinaciju sa medom ili npr kokosovim šećerom. Takođe, umesto jabuka, odličan izbor mogu biti i kruške.

Kolač sam pekla u pravougaonom kalupu za hleb. Malo je deblji, pa sam sekla kriške (baš kao hleb). Za taj kalup dovoljna mi je bila jedna veća jabuka. Slobodno možete praviti i u većem kalupu (npr nekom okruglom), kolač će biti malo tanji, a u tom slučaju će vam biti potrebne dve jabuke.

POTREBNO:

  • 75 gr bademovog brašna (ili badema koji ćete u seckalici maksimalno usitniti) 
  • 75 gr ovsenog brašna (ili ovsenih pahuljica koje ćete u seckalici usitniti)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 gr kokosovog brašna
  • 30 gr kokosovog ulja – otopljenog
  • 2 jaja
  • 1-2 jabuke
  • 1/2 šolje agava sirupa
  • 1 kiselo mleko
  • 1/2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite badem i ovsene pahuljice (ukoliko nemate baš brašno od badema i ovsa). Dodajte prašak za pecivo i kokosovo brašno.

U pleh stavite papir za pečenje. Jabuke isecite na kriške, pa poređajte u pleh (kalup). Kašikom prelijte jabuke sa 1/3 agave koju ste odvojili u šolju i pospite cimetom.

Viljuškom umutite jaja, dodajte ostatak agave, kiselo mleko i otopljno kokosvo ulje. Ubacite brašno i sve lepo zimešajte.

Prelijte preko jabuka.

Pecite kolač oko 30 min.

Po potrebi, pre serviranja, prelijte sa još malo agave (ili meda).

PRIJATNO!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*