Kolač sa višnjama bez brašna

Mekan, sočan, blago kiselkast i blago karamelizovan. Vreme pripreme 5-7 min, plus 30 za pečenje. Kolač može biti i veganski, zamenom 2 sastojka (jaja i jogurt), a opcija su biljno mleko i “čia jaje”.

Umesto 1 šolje jogurta stavite 1 šolju biljnog mleka, a zamena za jaja su 2 kašike chia semenki + četiri kašike vode, koje treba da odstoje 10 min da se dobije želatinasta smesa.

Kolač nakon pečenja treba ohladiti, pa tek onda seći i služiti, da se ne bi lepio za nož i da bi bio rastresit.

POTREBNO:

  • 1 šolja badema
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • 5 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje kokosovoh šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja očišćenih višanja

PRIPREMA:

Uključiti rernu na 200 stepeni.

U seckalicu staviti badem, ovsene pahuljice i kokosov šećer, pa sve maksimalno usitniti. U činiji  umutiti jaja (viljuškom), dodati ulje i jogurt, a zatim usitnjenu smesu sa bademima. Umešati i prašak za pecivo. Sve promešati, pa razliti u kalup u koji je predhodno stavljen papir za pečenje. Višnje posuti po površini. Peći 30 min.

Ohladiti, pa iseći i servirati.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*