Kolačići sa kajsijom, bez šećera

Kiselkasto sladak ukus, osvežavajući, mekan i sočan! Ovaj kolač je nastao iz radoznalosti i želje da probam miks kajsija i ovsenih pahuljica, bez dodavanja jaja ili brašna. Rezultat je sjajan, a pre služenja kolač je samo potrebno lepo ohladiti na rešetkastoj podlozi, kako ne bi bio gnjecav i lepljiv. Vreme pečenja 15 min.

POTREBNO:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica 
  • 6-7 svežih urmi (očišćenih od koštice)
  • 1 kašika chia semenki
  • 1/3 šolje pečenih lešnika (mogu i bademi ili orah)
  • 1-2 kašike agava sirupa – opciono (možete staviti i više urmi, pa izbeći agavu)
  • 5-6 kajsija
  • 1/3 štapića vanile (ili ekstrat)
  • 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

U seckalicu stavite ovsene pahuljice i lešnike, pa mutite dok se sve ne usitni. Dodajte ostale sastojke, pa nastavite sa mućenjem, dok se sve ne ujednači.

U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte masu. Pecite 15 min, pa izvadite na rešetku da se potpuno ohladi pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*