Namaz od šampinjona

Umesto nezdravih suvomesnatih proizvoda, počnite da praktikujete pripremu zdravih namaza i porblemi u vezi sa doručkom i večerom biće rešeni za čas! Namaz od šampinjona može stajati u frižideru 2-3 dana i čak je i ukusniji kada malo „odleži“!

Lovačke šnicle i grilovane pečurke, su svima poznati recepti za pripremu šampinjona. Probajte i ovaj zanimljiv recept. Odlična varijanta je da namaz služite na prepečenom tostu ili francuskom hlebu, kao bruskete, uz nekoliko listića peršuna. Izgledaće jako dekorativno, a uz malo više bibera i ukus će biti veoma pikantan!

Kada pripremate za decu, preskočite biber il ga stavite samo u tragovima.

POTREBNO:

  • 250 gr šampinjona
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 -2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika kečapa
  • so i biber po ukusu
  • peršun (opciono)

PRIPREMA:

Pečurke operite, pa iseckajte i dinstajte zajedno sa crnim i belim lukom. Pred kraj, dodajte so, biber i peršun, pa ostavite da se prohladi.

U blender ili seckalicu stavite izdinstane pečurke, pavlaku, kečap i senf i blendirajte dok se sve ne ujednači. Rashladite pre služenja.

Odlično je paštetu služiti na tostiranom hlebu!

PRIJATNO!

 

Comments are closed.