Ovsene kaše su odličan izvor vitamina, vlakana i energije. Brzo se pripremaju, a možete ih kombinovati sa različitim stvarima. Mogu biti i slane i slatke. Ovo je verzija koja ne treba da prenoći, već se kuva i može biti spremna za jelo za 10-15 min!
Uglavnom se opredelim da pravim slatku verziju, mada to ne predstavlja nikakv problem, pošto ukus slatkog dolazi od zdravih namirnica. Ovde sam koristila med i bananu, a specijalan ukus dolazi i od kokosovog mleka.
Vi naravno možete koristiti i bilo koje drugo mleko, koje volite i imate kod kuće.
Ovako pripremljena kaša je najsličnija po ukusu onoj koja se pakuje u kesice i prodaje u radnjama. Razlika je u tome, što ste kod ove domaće sasvim sigurni šta ste stavili unutra i nema nikakvih aditiva.
Uz osnovu od mleka, pahuljica i banane, ja sam koristila i domaću granolu, a vi birajte šta volite. Možete dodati sušeno ili sveže voće, domaći biskvit, aromu vanile, orašaste plodove, još mleka, za ređu varijantu…
POTREBNO (za 1 osobu):
- 1 šoljica ovsenih pahuljica
- 1 šoljica vode
- 1 šoljica kokosovog mleka
- 1 banana
- 1 kašika meda
- 1 ravna kašičica rogača
- 1/2 kašičice cimeta
- za dekoraciju i kao dodatak: domaća granola
PRIPREMA:
Pahuljice, mleko, vodu, izgnječenu bananu i rogač stavite u šerpiicu i kuvajte na srednjoj vatri, uz stalno mešanje. Od trenutka vrenja, kuvajte još nekih 5-10 min (zavisi od gustine koju želite da dobijete).
Malo prohladite, pa dodajte med i cimet.
Pri serviranju dodajte i granolu.
PRIJATNO!