Ovseni meda

Ovseni meda

Svi, manje ili više, pratimo modu, zar ne? E, pa što se tiče hrane i mode, OVSENA KAŠA je nešto jako popuarno u poslednje vreme. Doduše, ne baš u ovom obliku koji vam danas predstavljam, ali se nadam da će baš ova “domaća ovsena kaša”, uzeti uskoro primat u odnosu na one brzopripremajuće iz hipermarketa.

Ovsena kaša je sjajan izbor, kako za odrasle, tako i za decu. Možete je pripremati od celog zrna ovsa ili od ovsenih pahuljica, a moj favorit je ova o kojoj danas pišem, slatka OVSENA KAŠA OD CELOG ZRNA OVSA. Ovu kašu će i deca voleti od prvog zalogaja, posebno ukoliko je servirate na zanimljiv i kreativan način.

U mojoj kući je uglavnom dilema koju ćemo to životinjicu napraviti uz ovsenu kašu, a meda je najčešće favorit.

Najbolja stvar kod pripreme ove kaše je što je možete praviti uvek na neki novi način. Dovoljno je da skuvate ovas, a onda u poslednjem trenutku odlučite šta vam se zapravo jede i tim dodacima dopunite jelo.

Evo našeg super predloga:

  • 1/2 šolje ovsa (preliti vodom i ostaviti da odstoji 2-3 sata, može i celu noć)
  • šaka sirovog badema
  • 1 kašika mlevenog rogača
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike semenki lana
  • med po ukusu (može i javorov ili agava sirup)

PRIPREMA:
Odstojali ovas prelijte sa još 2 šolje vode i od trenutka ključanja kuvajte još 20 min. Višak vode, kada se ovas skuva, nemojte bacati.
Bademe usitnite u seckalici, pa pomešajte sa lanom i rogačem.
Kuvani ovas malo ispasirajte štapnim mikserom ili stavite u seckalicu na 15-ak sekundi, da se dobije malo homogenija masa. Dodajte ostale sastojke i sve ujednačite.
Ukoliko ne jedete odmah, primetićete da masa hlađenjem postaje sve gušća. Možete dodati preostalu vodu (koliko je potrebno) od kuvanja, kako biste dobili željenu gustinu.

NAPOMENA: našeg OVSENOG MEDU smo kreirali uz dodatke kivija i kandirane brusnice.
PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*