Pasta sa tikvicama, kurkumom, piletinom i karijem

Pasta sa tikvicama, kurkumom, piletinom i karijem

Nešto po malo egzotično, ali dovoljno ukusno da ga vole i veliki i mali. Moja starija ćerka, prava probrljivica, ovo je smazala gotovo u dahu, a verujte da i supu ponekad žvaće 🙂 Svideće vam se 100%. U slučaju da neki od začina ne volite, slobodno ga izostavite!

U glavnoj ulozi TIKVICE!

POTREBNO:

  • 1 crni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 pileći ili ćureći file
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 veća tikvica
  • so, biber, kari, peršun ili mirođija – po ukusu

PRIPREMA:

Izdinstajte na ulju 1 crni luk sa 2 čena belog luka, pa dodajte pileći file isečen na kockice, koji ste predhodno pomešali sa 1 kašikom senfa. Pržite meso i luk oko 5 min, pa dodajte kašičicu kurkume (opciono), sve izmešajte i pržite još minut. Dodajte sitno isečenu veću tikvicu. Sve krčkajte još 5 min. Umešajte ostale začine, npr so, biber, kari i malo peršuna ili mirodjije. Po želji, pred kraj, dodajte malo pavlake za kuvanje. Služite uz testeninu, njoke ili pirinač.

PRIJATNO!!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*