Piletina sa cornflakes-om

Volite finger food? Ovo je super brza varijanta, a cornflakes umesto prezli učiniće zalogaje hrskavim i zanimljivim! Sve što vam treba, pored namirnica, je jedan dobar teflon tiganj, kako ne biste meso pržili u toni ulja i naravno neki sos ili samo kečap.

Piletina ili ćuretina, sve jedno, zalogaji će biti sjajni!

POTREBNO:

  • pileći (ćureći) file 
  • senf
  • speltino brašno (ili neko drugo po želji)
  • cornflakes (usitnjen u seckalici ili stavite između dve krpe, pa oklagijom prelazite preko, dok se ne usitni)
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja

PRIPREMA:

Meso isecite na trake ili sitne komade po želji. U činiju gde je meso, dodajte 1-2 kašike senfa i sve lepo izmešajte.

Zagrejte ulje u tiganju. Komadiće mesa uvaljajte u brašno, pa u jaje koje ste malo viljuškom umutili i onda u mrvice cornflakesa.

Pržite dok ne porumeni sa svih strana.

NAPOMENA: Senf će mesu dati ukus i dovoljni ga „posoliti“, pa nema potrebe da dodatno solite.

PRIJATNO!

Tanjirić za serviranje kao na slici, poručite u našem SHOP-u!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*