Posni ručak

U susret Uskrsu i Velikom petku neke super zdrave i jednostave stvari! Ovaj ručak je gotov za pola sata, a sastoji se od pečenog lososa i krompir salate sa crvenim lukom i rukolom! Moja deca su uporno vikala da ne jedu ribu, nego raka 🙂

Najbolje stvari su uvek jednostavne, slažete se? Tako je i sa ovim ručkom! Pa da krenemo!

RIBA:

  • komadi lososa
  • krupna morska so
  • peršun ili ruzmarin
  • maslinovo ulje

Rernu uključite na 180 stepeni.

Ribu poređajte u pleh na papir za pečenje. Premažite je maslinovim uljem, pospite solju i peršunom ili ruzmarinom i pecite oko 20-30 min.

KROMPIR:

  • 4-5 krompira
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1-2 šake rukole
  • maslinovo ulje
  • sok 1 limuna
  • 1-2 čena belog luka
  • mosrka so

Kropmir oljuštite, pa isecite na kolutove i stavite u šerpu sa vodom da se kuva (oko 20-25 min). U činiju iseckajte luk (obe vrste), dodajte opranu rukolu i skuvan krompir. Sve začinite maslinovim uljem, pa dodajte so i sok limuna.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*